Cliëntenervaringen

Cliëntenervaringen

“Nu kan ik zeggen dat ik mijzelf weer gevonden heb en dat voelt heel goed.”
Lees meer

"In 2017 had ik net een nieuwe baan aanvaard, maar voelde al dat deze baan en de werkomgeving niet bij mij pasten. Ik ben toen aan dit gevoel voorbijgegaan.
Toen mijn moeder een paar maanden later overleed, merkte ik dat ik op mijn werk totaal geen begrip kreeg voor mijn gevoelens van rouw en verdriet, waardoor ik mij zo ongelukkig en onbegrepen voelde in deze werkomgeving dat ik op een gegeven moment niet meer daarnaar toe kon. Ik zat in een emotionele rollercoaster en was mezelf aardig kwijt. Ik heb 6 weken thuis gezeten en heb toen de hulp van Yvonne ingeschakeld. Met Yvonne ben ik de afgelopen maanden op zoek gegaan naar mijzelf. Ik heb goede en confronterende gesprekken met Yvonne gehad. Wat ik fijn vond is dat ik na ieder gesprek reflectievragen ging beantwoorden. Dit gaf mijzelf en Yvonne een duidelijker beeld van waar ik stond in mijn herstelproces.
Gedurende de afgelopen 10 maanden kwam ik steeds meer bij mijzelf te staan. Nu kan ik zeggen dat ik mijzelf weer gevonden heb en dat voelt heel goed. Aangezien ik nu de rust in mijzelf gevonden heb, leid ik nu een gelukkig leven. Met de rust die ik in mijzelf weer gevonden heb, heb ik ook een nieuwe baan met fijne collega’s en een plek die bij me past."

Vrouw, (53 jaar) 2018
“Een haptonoom klonk mij eerlijk gezegd veel te zweverig en strookte mijns inziens ook niet met mijn geloof.”
Lees meer

"Al een aantal jaar merkte ik dat ik moeite had om bij mijn gevoel te komen en kreeg daar last van. Door meerdere mensen werd ik verwezen naar een haptonoom. Een haptonoom klonk mij eerlijk gezegd veel te zweverig en strookte mijns inziens ook niet met mijn geloof. Uiteindelijk ben ik op internet gaan zoeken naar christelijke haptonomie. Tot mijn verbazing bleek dat te bestaan!
Zo kwam ik bij Yvonne terecht. Een bijzondere vrouw die heel goed kan luisteren en echte aandacht voor me had. Wat me telkens opviel is dat ze heel goed onthield wat ik haar had verteld. Zij wist dat vaak beter dan ik terug te halen.
Echte ‘voel’ oefeningen bleken voor mij een brug te ver, ik kon daar niet mee uit de voeten. Hierdoor werd veel van Yvonne gevraagd, ze moest op andere manieren mijn gevoel naar boven zien te krijgen. Dit lukte haar erg goed. We deden andere oefeningen en we hebben heel veel met elkaar gesproken, waarbij ik vele malen diep geraakt werd en dus heel veel voelde!
Met alle eye-openers en de Liefde van God die zij mij gegeven heeft, hebben we mijn proces na 2 jaar afgerond.
Met nieuwe energie en meer gevoel ga ik nu mijn leven door! Dit gun ik iedereen!"

Vrouw, 39 jaar, 2014
“Voor mij was het heilzaam, dat je mijn denkpatronen visualiseerde door middel van oefeningen. Van Yvonne leerde ik balans te zoeken: wat kost energie, wat geeft energie en welke keuze maak ik daarin?”
Lees meer

"Ik kwam bij Yvonne, omdat een burn-out binnen handbereik lag.
Yvonne kon goed luisteren en goed vertalen.
Voor mij was het heilzaam, dat je mijn denkpatronen visualiseerde door middel van oefeningen.
Ik ondervond letterlijk aan den lijve, wat mijn manier van handelen voor effecten had : op mij en op mijn omgeving.
Jouw insteek was gebaseerd op de vrucht van de Geest: ondere andere blijdschap, vrede, trouw . Vrijheid: Jezelf loskoppelen van het oordeel van anderen, van schuldgevoelens.
Het mechanisme: Fright, fight, freeze opende mijn ogen. Welk mechanisme kies je en waarom en wat levert het je op. Wil je dat?
Van Yvonne leerde ik balans te zoeken: wat kost energie, wat geeft energie en welke keuze maak ik daarin.
Soms verval je in oude patronen, maar toch grijp ik vaak terug naar je wijze lessen."

Vrouw, 59 jaar, verpleegkundige 2015
“Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam en de signalen serieus te nemen, mijn lichaam te accepteren en in balans te laten zijn met mijn ziel, en heb de weg naar God de Vader weer terug gevonden.”
Lees meer

Herstelproces:
Van benauwdheid en hoge lichamelijke spanningen, naar betere zelfkennis en herstel van (over)spanning.

Problematiek:
Benauwdheid en lichamelijke spanning; hartkloppingen, moeite met helder denken, en met concentratie. Door structurele overbelasting. (werk / gezin)

Behandeling:
Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam en de signalen serieus te nemen, mijn lichaam te accepteren en in balans te laten zijn met mijn ziel, en heb de weg naar God de Vader weer terug gevonden.

Resultaat:
Ik ben in gaan zien dat ik de ander altijd belangrijker achtte dan mezelf met als resultaat dat ik mezelf behoorlijk voorbij ben gelopen. Mijn gebrek aan zelfkennis en eigen grenzen kostten me veel energie en stress.

Over Yvonne:
Bedankt voor het luisteren naar Gods Geest en het stellen van de juiste vragen. Bedankt voor je ongelooflijk grote liefde voor mij, het bieden van veiligheid en je volledige acceptatie.

Vrouw 39 jr. 2015

 

Na ruim 1½ jaar (2017):
“Ik had pas nog een heel gesprek met iemand die zich niet kon voorstellen dat er iets christelijks kon zijn aan haptotherapie. Zo leuk dat ik mocht getuigen van mijn ervaringen. Het heeft mij absoluut dichter bij mijn gevoel gebracht en dichter bij mijn eigen lichaam, waardoor het makkelijker wordt om de stem van de Heilige Geest binnenin mij te herkennen en ernaar te luisteren. En daar heb jij een belangrijke bijdrage in mogen leveren!”

Het pad naar herstel.
“Ik leerde mijn lijf weer te voelen en ik kreeg langzaam vertrouwen en energie terug in mijn lijf. Ik heb hier zoveel geleerd dat ik weer zin heb in het “volle” leven.”
Lees meer

Procesverloop:
Van werkeloosheid en burn-out, naar herstel en terug in het arbeidsproces.

Problematiek:
Werkeloos. Botbreuken en hersenschudding door valpartijen. Ik leerde mijn lijf weer te voelen, we trainden spieren, coördinatie en een betere ademhaling en ik kreeg langzaam vertrouwen en energie terug in mijn lijf.

Behandeling:
Ik leerde mijn eigen patronen van ‘te veel’ inzien. Best confronterend maar zo leerzaam. Leerde rustpunten inbouwen en kwam al meer terug in balans. Ik leerde mijn eigen grenzen kennen en aangeven.

Resultaat:
Mijn hoofd werd rustig en lichaam en hoofd werden weer één. Kan weer meer drukte aan. Ik heb hier zoveel geleerd dat ik weer zin heb in het “volle” leven. Ik observeer situaties vanuit meer afstand/overzicht en handel nu vanuit mijn hart.

Over Yvonne:
Yvonne dacht en voelde als geen ander met mij mee en heeft mij nieuwe inzichten gegeven.
Wat ik bij de sessies van Yvonne heb ervaren is haar professionele betrokkenheid, eerlijkheid, voelend vermogen, betrouwbaarheid.

Vrouw 58 jr. 2015-2016
“De haptotherapie was de onmisbare kers op de taart die ik zo nodig had om mijn lichaam en geest te leren begrijpen en om me volledig te kunnen ontspannen.”
Lees meer

"Ik kwam ongeveer 1½ jaar geleden bij Yvonne terecht na mijn revalidatie. Ik ben doorverwezen naar haptotherapie om mij nog beter te kunnen ontspannen in mijn lichaam en geest. Toen ik voor 't eerst hier kwam (hapto) zat ik nog niet zo lekker in mijn vel, lichamelijk en geestelijk niet. Ik kom uit een verleden waar mijn lichaam jaren lang te kampen had met bekkeninstabiliteit en depressies. Hierdoor kon ik mij lichamelijk en geestelijk niet ontspannen. Mede dankzij mijn Geloof, Revalidatie en Psycholoog ben ik mij iets beter gaan voelen. Bij Yvonne ben ik mij er van bewust geworden dat lichaam en geest samen gaan. Ze heeft mij geleerd dat ik belangrijk ben en dat ik in mezelf mag geloven, dat ik waardig ben en goed ben zoals ik ben. En ook dat ik van mijzelf mag houden en voor mezelf moet zorgen.
Hierdoor kreeg ik een hele andere kijk op mezelf en het leven. Ik leerde mezelf waarderen en accepteren en zo leerde ik ook met mijn beperkingen om te gaan. Naar mate ik hierin groeide, kon ik ook steeds meer een stukje van mijzelf geven zodat ik bij de sessies mijn gespannen lichaam beetje bij beetje weer kon leren ontspannen. Yvonne heeft altijd een luisterend oor voor mij gehad, ik kon mij bij haar uiten. Ze was geduldig met mij. Ze gaf me de juiste ontspanningsoefeningen, nooit te veel, net wat ik op dat moment aankon. Ik ben hier ook gaan leren hoe belangrijk bewegen is (wandelen , fietsen enz). Ze zag mij opbloeien van een roos die bijna verwelkte naar een opkomende bloeiende roos. De haptotherapie was de onmisbare kers op de taart die ik zo nodig had om mijn lichaam en geest te leren begrijpen en om me volledig te kunnen ontspannen. Ik zie Yvonne ook als mijn lifecoach. Ook mijn gezin ziet de verandering in mij.

Ik raad een ieder aan om eens een kijkje bij Yvonne te nemen. Je zult er echt baat bij hebben het heeft mij een enorme boost gegeven en mij tot een heel ander mens gemaakt.
Een vriendelijke groet van een opbloeiende cliënte."

Vrouw 49 jaar (2017)

“Ik ben veel dichter bij mezelf gekomen en kom er steeds meer achter wie ik ben en mag zijn.”
Lees meer

"1,5 jaar geleden ben ik bij Yvonne terecht gekomen met emotionele blokkades in mijn leven en moeilijk kunnen ontspannen. Toen ik 20 was is mijn vader overleden en daardoor had ik ook veel angst om zomaar een geliefde te kunnen verliezen. Ik stopte al mijn gevoelens achter een muurtje. Samen met Yvonne en met hulp van God zijn er veel emoties naar boven gekomen. Yvonne heeft mij geleerd om weer te voelen en verbinding te maken met mezelf en zo ook beter te kunnen ontspannen. Ik ben veel dichter bij mezelf gekomen en kom er steeds meer achter wie ik ben en mag zijn. Yvonne is een hele lieve vrouw en samen hebben we ook vaak, ondanks het proces waar ik door heen ging, lekker gelachen. Ik merkte dat ze het mij zo gunde dat mijn leven weer leefbaar zou worden. Ik denk dat er best veel mensen zijn die met dit soort klachten door blijven gaan zonder hulp te zoeken. Ik geef toe dat het mij best wat moed gekost heeft maar het is het allemaal zeker waard geweest."

Vrouw (49) 2016-2018
“Bij Richtys gingen mijn paniekaanvallen erg snel over en werden het er steeds minder.”
Lees meer

"Lange tijd heb ik last gehad van een paniekstoornis en agorafobie, wat als student erg hinderlijk was omdat ik vaak lang in collegezalen zat. Na een minder succesvolle cognitieve therapie bij een psycholoog ben ik naar Richtys gegaan, waar ik veel technieken heb geleerd die ik kon toepassen wanneer ik een paniekaanval kreeg. Hierdoor gingen deze aanvallen erg snel over en werden het er steeds minder. Dankzij deze technieken heb ik inmiddels helemaal geen last meer van aanvallen. Yvonne is erg rustig, geduldig en vriendelijk waardoor ik me snel welkom en op mijn gemak voelde."

Man, 22, student 2015